Miten aurinkopaneelit toimii?

Aurinkopaneelit toimivat hyödyntämällä aurinkosäteilyä ja muuntamalla sen sähkövirraksi. Tämä prosessi perustuu aurinkokennoihin, jotka ovat yleensä valmistettu piistä tai muista puolijohteista. Tässä on yksinkertainen selitys aurinkopaneelien toiminnasta:

 • Valon imeytyminen: Aurinkopaneelit koostuvat useista aurinkokennoista, joissa on puolijohteita, kuten piitä. Kun auringonvalo osuu aurinkopaneelin pintaan, fotonit (valohiukkaset) siirtyvät puolijohteeseen.
 • Elektronien irtoaminen: Auringonvalo antaa riittävästi energiaa puolijohteen elektroneille, jotta ne irtoavat atomien orbitaaleista. Tämä luo elektroniaukkoja, joista elektronit voivat liikkua.
 • Sähkövirta: Irtoavat elektronit liikkuvat aurinkokennon sisällä ja muodostavat sähkövirran. Tätä sähkövirtaa voidaan kerätä ja käyttää sähköenergiana.
 • Tasavirta: Aurinkokennojen tuottama sähkövirta on yleensä tasavirtaa (DC). Se on kuitenkin usein vaihtelevaa, sillä se riippuu auringonvalon määrästä ja voimakkuudesta.
 • Invertteri: Aurinkopaneelien tuottama tasavirta on usein muunnettava vaihtovirraksi (AC), jotta sitä voidaan käyttää kodin sähkölaitteissa. Tämä tehdään yleensä invertterin avulla.
 • Käyttö ja varastointi: Aurinkopaneelien tuottama sähköenergia voidaan käyttää suoraan kodin sähkölaitteisiin tai syöttää sähköverkkoon. Tarvittaessa ylijäämäenergia voidaan varastoida akkuihin myöhempää käyttöä varten.

Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen ja kestävä tapa tuottaa sähköä, ja ne ovat yleistyneet merkittävästi uusiutuvan energian lähteenä. Aurinkopaneelit voivat vähentää sähkölaskuja ja auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä, kun ne asennetaan ja hyödynnetään oikein.

Mikä on invertteri?

Invertteri on laite, joka muuntaa tasavirran (DC) vaihtovirraksi (AC). Invertteri on tärkeä osa aurinkoenergian järjestelmiä, kuten aurinkopaneelijärjestelmiä, sillä aurinkopaneelit tuottavat yleensä tasavirtaa, kun taas useimmat kodin sähkölaitteet ja sähköverkko käyttävät vaihtovirtaa. Invertteri mahdollistaa aurinkoenergian tehokkaan käytön kodin sähköjärjestelmissä. Tässä on yksinkertainen selitys invertterin toiminnasta:

 • Muunnos tasavirrasta vaihtovirraksi: Invertteri vastaanottaa tasavirtaa aurinkopaneeleilta ja muuntaa sen vaihtovirraksi. Tämä muunnos on tarpeellinen, koska useimmat kodin sähkölaitteet ja laitteet toimivat vaihtovirralla.
 • Taajuuden ja jännitteen muunnos: Invertteri ei pelkästään muunna tasavirtaa vaihtovirraksi vaan myös säätelee jännitettä ja taajuutta. Tämä on tärkeää, jotta tuotettu vaihtovirta vastaa kotitalouden sähköverkkoa ja laitteiden vaatimuksia.
 • Puhtaan siniaallon tuottaminen: Laadukkaat invertterit pyrkivät tuottamaan puhdasta siniaaltoa, mikä on optimaalinen ja vakaasti vaihtuva virtamuoto, joka vastaa sähköverkon tuottamaa sähköä. Tämä varmistaa, että laitteet toimivat oikein ja tehokkaasti.
 • Seuranta ja ohjaus: Useimmat invertterit ovat varustettu elektroniikalla, joka seuraa aurinkopaneelien tuottamaa sähköä ja mukauttaa invertterin toimintaa sen mukaan. Tämä mahdollistaa tehokkaan energian tuotannon ja varmistaa, että aurinkoenergia hyödynnetään mahdollisimman hyvin.

Invertterit ovat keskeinen osa aurinkoenergian järjestelmiä, ja niiden tarkoituksena on tehdä aurinkosähköstä käyttökelpoista sähköä kodin tarpeisiin. Invertterit voivat myös olla varustettu seurantaominaisuuksilla, jotka mahdollistavat aurinkoenergian tuotannon ja kulutuksen seuraamisen. Tämä voi auttaa kotitalouksia optimoimaan aurinkosähkön käyttöä ja säästämään energiaa.Miksi asentaa aurinkopaneelit?

Aurinkoenergiajärjestelmän asentamisella on useita etuja, ja monet ihmiset harkitsevat aurinkopaneelien hankkimista esimerkiksi seuraavista syistä:

 • Säästöt energiakustannuksissa: Aurinkopaneelit mahdollistavat oman sähkön tuottamisen, mikä voi vähentää tai jopa poistaa sähkölaskut. Aurinkoenergia on ilmainen ja uusiutuva energianlähde, joten aurinkopaneelijärjestelmän avulla voit vähentää riippuvuutta perinteisistä energianlähteistä.
 • Ympäristöystävällisyys: Aurinkoenergia on puhdas ja ympäristöystävällinen energianlähde, joka ei tuota ilmakehään kasvihuonekaasupäästöjä tai muita haitallisia päästöjä. Aurinkoenergian käyttö auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä ja edistämään kestävää kehitystä.
 • Sähköntuotanto riippumattomuus: Aurinkopaneelijärjestelmä voi tarjota itsenäisyyttä sähkökatkojen aikana tai sellaisilla alueilla, joilla sähköverkko ei ole vakaa. Akkujen avulla voit varastoida ylimääräistä aurinkoenergiaa ja käyttää sitä tarvittaessa.
 • Sijoituksen tuotto: Aurinkopaneelit voivat olla hyvä sijoitus, sillä ne lisäävät kiinteistön arvoa ja voivat tuottaa säännöllisiä tuloja myymällä ylimääräistä aurinkosähköä sähköyhtiölle. Aurinkopaneelijärjestelmä voi myös tarjota verohyötyjä ja kannustimia.
 • Pitkäikäisyys ja vähäinen huolto: Aurinkopaneelit ovat kestäviä ja vaativat vain vähäistä huoltoa.
 • Teknologian kehitys: Aurinkopaneelien teknologia on jatkuvassa kehityksessä, mikä tarkoittaa, että aurinkopaneelijärjestelmän tehokkuus paranee ajan myötä. Tämä voi lisätä järjestelmän tuottoa ja kannattavuutta.
 • Tuki ja kannustimet: Monet maat ja alueet tarjoavat kannustimia ja tukia aurinkoenergian käyttöön siirtymiseksi, kuten verohelpotuksia, tukiaisia, ja nettomittauksen ohjelmia, jotka mahdollistavat ylimääräisen sähkön myynnin.
 • Edistynyt teknologia ja seuranta: Monet aurinkopaneelijärjestelmät tarjoavat edistynyttä seurantateknologiaa, joka mahdollistaa aurinkosähkön tuotannon ja kulutuksen tarkkailun reaaliajassa. Tämä voi auttaa optimoimaan energian käyttöä ja säästämään enemmän rahaa.

Kaikki nämä tekijät tekevät aurinkoenergiajärjestelmästä houkuttelevan vaihtoehdon monille ihmisille ja yrityksille, jotka haluavat vähentää kustannuksiaan, ympäristövaikutuksiaan ja riippuvuuttaan perinteisistä energianlähteistä. Ennen aurinkopaneelijärjestelmän asentamista on tärkeää tehdä huolellinen suunnittelu ja harkita kaikkia paikallisia tekijöitä, kuten sääolosuhteita ja aurinkovoimakkuutta, jotta järjestelmä voidaan optimoida.

Miksi valita asennus tuomaala oy?

Kokemusta jo vuodesta 2016. Verrattuna moniin alalla toimiviin yrityksiin me omaamme aurinkopaneelien asennuksesta todella pitkän kokemuksen. Olemme alamme ammattilaisia. 

 • Yli 95% asiakkaistamme ovat olleet tyytyväisiä
 • Olemme asentaneet yli 3500 aurinkopaneelijärjestelmää
 • Pyrimme olemaan mahdollisimman asiakaslähtöisiä toiminnassamme
 • Meiltä löytyy S2 -urakointioikeudet

Tarjoamme työllemme lain vaatiman takuun ja voimme ylpeänä seistä sen takana! Teemme kaikki asiakkaan puolesta ripeästi, mutta ammattitaidolla.


Pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Tarjouslomake aurinkoenergiajärjestelmästä